SOALAN-SOALAN LAZIM (FAQ)

1. Apakah fungsi Yayasan Perak?

2. Berapakah kadar Dermasiswa Pendidikan Negeri Perak yang disediakan bagi kursus diperingkat Sijil/Matrikulasi, Diploma dan Sarjana Muda?

3. Apakah syarat-syarat yang diperlukan untuk memohon bantuan pelajar miskin IPTA?

4. Bolehkah saya memohon untuk menangguhkan bayaran balik pinjaman kerana pada masa ini saya masih lagi tidak mempunyai pekerjaan?

5. Bolehkah saya berurusan dengan Yayasan Perak melalui online?

6. Bagaimanakah cara untuk saya menghubungi Yayasan Perak?

7. Bilakah hari bertemu pelanggan diadakan?

8. Apakah aktiviti yang dijalankan oleh Yayasan Perak dalam membangunkan sektor pendidikan negeri Perak?

9. Bolehkah saya berurusan secara terus dengan Yayasan Perak untuk memohon biasiswa atlit tanpa melalui sekolah atau Pegawai Pelajaran Daerah?

Kerajaan Negeri Perak Kementerian Pelajaran Malaysia Jabatan Pelajaran Negeri Perak K-Perak Perak News Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan